Brasse Brännströms Död, en Svensk landssorg

Efter Brasse Brännströms död, har det varit sorg bland hans fans och vänner i hela Sverige. Det var den 28:e augusti som Brasse Brännström avled i sin bostad i centrala Stockholm. Brasse Brännström död var följden av en längre sjukdomshistoria.

Den före detta hustrun, Git Erixon vakade vid hans sida fram till dess det var dags att ringa en ambulans och säga adjö till vår folkkära skådespelare och komiker. Lars Erik ”Brasse” Brännström blev bara 69 år, men avled lugnt i hemmet utan plågor enligt Git Erixons meddelande till folket som älskade honom.

Brasse Brännström och åren som gick

Den sista tiden höll Brasse Brännström en låg profil vilket han själv förklarade med att han haft sin tid i rampljuset, och att det var tid för alla de unga förmågor vi har inom nöjesbranschen att få vara med. Den första gången vi upptäckte Brasse Brännström var tillsammans med, hans under många år mycket goda vän och medarbetare, Magnus Härenstam i komediserien ”Oj, är det redan fredag?”, 1975. Gång efter gång satte sedan detta, för Svenska underhållningsbranschen, mycket kompetenta och omtyckta par ihop välkända produktioner som, Fem Myror är fler än Fyra Elefanter där vi även kunde se Eva Remaeus i en central roll.

Magnus och Brasse, blev ett begrepp vi alla kände till då de spelade krogscener med Magnus som den högljudde, och Brasse som lite mera inbunden profil med lömska kommentarer till Magnus förtret. Helt i den anda vi ville se dem tillsammans

De sista vi fick se av vår trogne underhållare, var 2013, i en ledande roll i filmen ”Bäst Före” mera tillbakadragen med återblickar, eftertänksamhet och i vissa fall sorg men humorn hade fortfarande en central och tydlig plats.

Vår folkliga underhållare Brasse Brännström hade dock rätt om rampljuset. Nu har han dragit sig tillbaka för gott, men hans produktioner lever kvar för alla att se och höra i lång tid framöver. Vi tackar Brasse för allt han har gett till oss genom sin underbara humor och vänliga bemötande, både till sin publik och till sina nära vänner. Vi vet att det är över nu. Vi saknar dig Brasse, men vi kommer aldrig att glömma dig.