Henrik Dorsin blir julvärd i SVT 2014

Henrik Dorsin ska tända ljuset detta år som julvärd för SVT. Sedan Bengt Feldreich och Arne Weise slutat sina långa karriärer som julvärdar i SVT, så har det varit många olika namn på kort tid. Efter att Arne Weise gjort sitt sista år som julvärd 2002, så har det varit en ny julvärd varje år. Kanske ligger detta också i tiden, då det snabbt ändrar sig i popularitet mellan våra olika TV-profiler.

I vilket fall så är det Henrik Dorsin´s tur denna gång. Den mest förvånade inför detta val, var Henrik Dorsin själv när han fick frågan. Att vara julvärd i SVT betyder att den som är det förlorar julafton med familjen, men samtidigt så ses det som ett hedersuppdrag att vara det.

För Henrik Dorsin så var det inga problem att, trots chocken, bestämma sig att svara ja efter att ha samtalat med sin familj som backar upp och står bakom honom i hans beslut. Den enda som kanske var mera chockad en Henrik Dorsin, skulle i så fall ha varit hans svärmor som ställde frågan om han inte kunde tacka nej. Det var dock inte en tanke på att göra, och Henrik Dorsin känner sig hedrad att ha blivit utvald till årets julvärd i SVT.

SVT´s programdirektör uttalar sig om valet av Henrik Dorsin till årets julvärd i SVT

När Henrik Dorsin valdes till årets julvärd i SVT, så såg de till vad han tidigare gjort och utfört inom public service. Hans tidigare uppdrag inom Melodifestivalen och valåret har varit grundläggande inför valet av Henrik Dorsin som årets julvärd.

Henrik Dorsin berättar själv att han var alldeles chockad och helt ställd av att få frågan, och att han aldrig kunnat föreställa sig att stå inför ett så stort och hedrande uppdrag. Chocken har dock lagt sig, och nu planerar Henrik Dorsin för fullt inför sitt uppdrag. Hur det blir får vi se på julafton.