Processen från idé till färdigutvecklad spelautomat

När vi sätter oss ner för att spela på våran favoritspelautomat är det inte ofta att tankarna dras till frågan: Hur gör man en spelautomat och vad gör den så bra? Men ibland så ställs dessa frågor och man finner sig snabbt kliandes i huvudet med ett enkelt svar; ingen aning. Det är just dessa tankarna som vi kommer försöka reda ut för dig. Från det första stadiet där idén kläcks till momentet du trycker på spelet på ett onlinekasino.

Krävs ett nytänk när det kommer till utseendet

spelautomat jack hammer

Vad som krävs för att faktiskt framställa en ny spelautomat är en komplex sak i sig. Du kanske har kommit på att du vill skapa ett spel från dina bästa barndomsfigurer från en serietidning. Du blir väldigt exalterad och börjar skissa upp olika karaktärer som ska finnas i spelet. När du väl lagt åtskilda timmar på att göra din idé slår det dig att det kanske finns ett liknande tema på en spelautomat därute och till din fasa är så fallet, se till exempel NetEnts Jack Hammer slot. Din värdefulla tid som du spenderat har plötsligt blivit värdelös.

Detta är något alla designers måste ha i åtanke när de skapar ett nytt tema till en spelautomat. Temat måste, på något sätt, vara unikt jämfört med marknaden i dagsläget för annars finns det risk för att ditt spel bara blir en i mängden som många anser vara en halvtaskig rip-off på en annan spelautomat. Men om du faktiskt lyckas hitta ett tema som inte påminner om något annat är det dags för dig att skrida till verket.

Bestämma karaktärer som ska ha speciella funktioner

När du försäkrat dig om att ditt tema är så unikt så att det kan funka hos den stora populationen så måste du även se till att de olika symbolerna i spelet följer med detta tema. Självklart behöver alla symboler inte vara i enlighet med temat men du måste se till att majoriteten av symbolerna gör det. Dessa symbolerna ska ge effekten av att det har en hög faktor av igenkännbarhet och att man inte ifrågasätter dem. När du bestämt dig för dina olika typer av temarelaterade symboler måste du även bestämma vilka funktioner som dessa ska ge. Ofta inkluderas symboler som inte har något med temat att göra (som bokstäverna J och Q till exempel) tillsammans med att du får en liten vinst. De mer utarbetade ikonerna står ofta för scatter, wild eller större vinster.

Flertalet faktorer som spelar in för spelupplevelsen

När designen på den nya spelautomaten är satt så kan man tycka att jobbet är klart. Men det finns fortfarande element som måste läggas till för att försäkra spelaren om att spelupplevelsen är av högsta kvalité. Till detta krävs det att musiken i bakgrunden ska anpassas efter både spelets tema, men även tempot i spelet. Är det ett fartfyllt spel så är det kanske olämpligt att skapa ett spel som baseras på sengångare.

Så för att designa en ny spelautomat så är det inte så enkelt som många tror. Många faktorer måste vägas in och ställas mot varandra för att kunna säkerställa att din spelautomat håller högsta kvalité och att livslängden är långvarig.