Konst inom spelvärlden

Det finns många som menar att människan inte kan leva utan konst och kanske är det just så det är. Konsten finns nämligen inte bara på konstmuseer eller upphängd på väggen, utan den finns numera inom alla olika områden i livet. Det finns till exempel tunnelbanestationer runtom i världen som är utsmyckade med den allra vackraste konsten. Vem hade kunnat tänka sig att en t-banestation som mest förknippas med klotter och graffitti skulle pyntas med vacker konst? Konsten har numera även tagit sig in i spelvärlden, bland annat i form av ett spel med Mona Lisa, vilket antagligen är världens mest kända konstverk.

Mona Lisa Jewels slot är ett enarmat banditspel från iSoftBet som innehåller en progressiv jackpott. Detta betyder att en liten del av alla insatser som spelas i spelet går till en pott, som därmed växer hela tiden. Den som vinner den största vinsten i spelet vinner sedan hela den här potten, som kan ha vuxit till många tusen, eller till och med miljoner, kronor.

Eftersom temat i spelet är Mona Lisa är hennes tavla en av symbolerna i spelet. Faktum är att Mona Lisa gäller som en så kallad scattersymbol. Detta betyder att om man får upp tre Mona Lisa-symboler samtidigt någonstans på hjulen får man tio free spins, det vill säga tio snurr i spelet helt gratis. Symbolerna behöver alltså inte komma upp i rad, utan det räcker med att de finns samtidigt på hjulen när hjulen stannar. Under de free spins man får kan man dessutom vinna extra stora vinster. Om man får upp en symbol med en diamantring ger den en vinst gånger två, två diamantringar ger en vinst gånger fyra och tre diamantringar ger en vinst gånger åtta!

Spelet innehåller dock inte bara tavlor som symboler, utan här finns också massor med olikfärgade dyrbara stenar, vilka kanske representerar det stora värde som Mona Lisa-tavlan har. Bakgrunden är en blå sammetsgardin, som lägger till ännu mer lyx till det här spelet, tillsammans med den utsmyckade mässingsramen som finns runt hjulen. Förutom Mona Lisa-tavlan och ädelstenarna hittar man också symbolerna 9, 10, J, Q, K och A i olika färger.

Spelet innehåller fem hjul och maximalt 25 vinstlinjer, men man kan välja att spela färre om man vill. Man väljer också myntvärde och insats per linje. Kombinationen av antal linjer, myntvärde och antal mynt per linje ger den totala insatsen per snurr. Alla vinster ger mer eller mindre samma summor, från 100 till 150 mynt för fem likadana symboler i rad. För att man ska kunna vinna lite lättare finns det också en så kallad vildsymbol (i form av en diamantring), som kan ersätta de andra symbolerna, förutom Mona Lisa och den progressiva jackpott-symbolen.

En bra grej i det här spelet är att det finns en autospelsknapp, där man kan ställa in ett visst antal gånger som man vill att hjulen ska snurra utan att man behöver sätta igång spelet. I så fall får man tid över till att njuta av Mona Lisa eller annan vacker konst.

Så vad tror du? Går det att leva utan konst? Eller är konsten en så pass stor del av våra liv att den till och med kommit in i spelvärlden? Hur som helst är konsten tillgänglig för dig att njuta av när du vill, så ta tillfället i akt och njut av det konstvärlden har att erbjuda.