Sveriges konsthallar

Vart kan man bege sig för att se bra konst i Sverige? Just denna frågeställning tänkte vi besvara på denna sida. Vi tipsar om konsthallar och andra lokaler samt utställningar som ni kan besöka någonstans i vårt avlånga land.

Artipelag

Artipelag är en av Stockholms största konsthallar och hela konceptet är unikt i sitt slag. Hallen och andra kringliggande områden ligger vid Artipelagstigen 1 i Gustavsberg. Skaparen av Artipelag är samma person som grundade företaget BabyBjörn, nämligen Björn Jakobson. Han hade en vision, en ide om att skapa en konsthall i Stockholms skärgård. Att förena naturen med konstverken och ge ytterligare en dimension. Artipelag består av flera olika lokaler och aktiviteter utomhus.

För mer info om adress och utställningar gå till http://www.artipelag.se/sv/bes%C3%B6k-artipelag

Gävle Konstcentrum

Detta är ett samarbete med kommunen i Gävle och man håller utställningar för samtidskonst året om. Det är också ett samarbete med olika konstlokaler i Gävle och Gävle Konstcentrum utgör en central plats för alla som vill vara med och medverka. Gävle Konstcentrum ligger i en av Gävles mest intressanta byggnader, i Silvanum. Byggnaden ligger vid Gävles högskola och rymmer förutom Konstcentrum Bistro Silvanum, Högskolans i Gävles program för Design & Träteknik och Kultur Gävleborg.

Vill du veta mer om Gävle Konstcentrum så ska du besöka http://www.gavlekonstcentrum.se/

Candyland i Stockholm

Candyland är ett spännande galleri i Stockholm där man kan se en stor variation av konst och utställningar. Det är ett icke vinstdrivande projekt som ligger på Södermalm i Stockholm. Candyland började 2004 och är idag en av de populäraste alternativa konsthallarna i Stockholm och Sverige.

Det är mycket annorlunda konst och installationer som man kan hitta vi Candyland. Går man in på deras hemsida så blir man fascinerad av alla intressanta och vackra bilder som går att se.

För mer info besök deras hemsida eller Facebook-sida

Lunds Konsthall

1957 öppnade Lunds Konsthall och är en av stadens väl besökta lokaler. Lunds Konsthall ställer ut både kända och okända konstnärer, lokala som internationella. Man vill skapa ett rum där diskussion om den samtida konsten ska äga rum. Lunds Konsthall har ungefär 4-5 utställningar om året och varje utställning pågår i omkring 2,5 månad var. Det är fri entré till alla utställningar som hålls på Lunds Konsthall. Det går även att bli medlem i Lunds konsthalls vänner och genom dem kan man resa land och rike runt för att besöka olika konsthallar och gallerier.

För mer information om öppettider och besöksadresser var vänlig och besök deras hemsida http://www.lundskonsthall.se/

Bonniers Konsthall

Sin konsthall grundade man 2006 och har sitt ursprung från Maria Bonnier Dahlin Stiftelsen som bildades 1985. Förutom sin fina konsthall så delar man varje år ut stipendier till unga svenska konstnärer. Man vill visa upp den nya konsten för en bredare publik. Bonniers Konsthall har flera utställningar per år som kan skifta mellan att vara skulpturer, performance och videoinstallationer. En väldigt bred konsthall med andra ord. Bonniers Konsthall ligger vid Torsgatan 19 i Stockholm och på deras hemsida går det att läsa det allra senaste, du kan hitta en karta, öppettider mm.

http://www.bonnierskonsthall.se/